HTML

Egészséges életmód

Friss topikok

  • Margit de Jong: Gratulálok! Szalkszentmárton egy nagyon fontos témát pendített meg. Egészséges életmód! Mint ideég... (2013.03.01. 22:45) AUGUSZTUS 20.
  • egészséges életmód: Kedves Senga! 10 órától lehet jönni a mérésekre. Várjuk sok szeretettel! (2011.08.17. 14:13) Táplálkozás, testmozgás,lelki egészség

Linkblog

AUGUSZTUS 20.

2011.08.15. 18:13 egészséges életmód

Kedves Lakosok!

Augusztus 20-án mindenkit sok szeretettel várunk a Települési egészségnapra!

Ingyenes szűrővizsgálatok: vércukor mérés, koleszterin mérés, vérnyomás mérés, testzsir-százalék mérés !

Zöldségbár, előadások egészséges táplálkozásról!

Egész napos programok a gyerekeknek!

Káros szenvedélyek előadás - személyes konzultációs lehetőség!

 

1 komment

Táplálkozás, testmozgás,lelki egészség

2011.05.25. 16:18 egészséges életmód

Uniós támogatásból egészségprogram indult Szalkszentmártonon

 

Szalkszentmárton Község Önkormányzata közel 10 millió forint uniós támogatást nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program, az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázati felhíváson, a „Program az egészséges Szalkszentmártonért” program megvalósítására. Az Önkormányzat hosszú távú és közvetlen célja a lakosság egészségtudatos magatartásának kialakítása és fejlesztése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Szalkszentmártonra, hasonlóan az ország egészére, jellemző a magas szív és érrendszeri megbetegedések aránya és az emésztőrendszert érintő panaszok és megbetegedések. A településen erős a hagyományos táplálkozási kultúra valamint a lakosság egy részénél a mozgásszegény életmód. Annak érdekében, hogy a fent felsorolt problémák megoldódjanak egy egységes, az egész településre kialakított egészségterv megvalósítása szükséges, amelyre most az uniós támogatással lehetőségük nyílik.

 

A projekt célja a lakosok egészségének javítása. Ennek megfelelően egészségterv került kidolgozásra a községben, valamint a lakosok olyan programokban fognak részt venni, amelyek tartósan hozzájárulnak az egészségügyi állapotuk javításához, életmódbeli változásukhoz, így elérve azt, hogy az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás a mindennapokban is fenntartható módon épüljön be a résztvevők életébe.

 

Várjuk kérdéseiket az egészséges táplálkozással, testmozgással és lelki egészséggel kapcsolatosan!

 

 

 

 

 

 

11 komment